Het gebouw

Villa Flora is een combinatie van een kantoor en expositieruimte met enkel ‘voorkanten’. De ruime toepassing van glas maakt het tot een licht en luchtig gebouw met van alle zijden uitzicht op een parkachtig landschap.

Door het schuine dak heeft het transparante gebouw veel weg van een kas. Dat is geen toeval: de glastuinbouw loopt voorop met slimme energiebesparende toepassingen. Het state of the art ontwerp biedt onderdak aan tal van ‘groene’ innovaties. Uiteraard is Villa Flora zo gesitueerd dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de zonne-energie. Het betonskelet van het gebouw is demontabel en herbruikbaar. Dat maakt een snelle bouwtijd mogelijk en zorgt bovendien voor een eenvoudige integratie van alle toe te passen technieken. Het gebouw kan daardoor gelijke tred houden met de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid.

Een voorbeeld op het gebied van energie en water is de toepassing van zogenaamde Fiwihex warmtewisselaars in de kas en in het kantoor. Het rendement daarvan is ruim dubbel zo hoog als die van conventionele warmtewisselaars. Verder maakt Villa Flora optimaal gebruik van regenwater en loost het gebouw geen afvalwater op het riool. De energiezuinige verlichting wordt slim gestuurd.

Verblijven in Villa Flora betekent daardoor leven en werken in een licht en gezond stofvrij groen binnenklimaat met uitzicht op een inspirerende groene omgeving. En dat alles in een gebouw dat gezien mag worden en dat met een hoogte van bijna dertig meter goed zichtbaar is vanaf rijksweg A73.